Rodajoc

Rodajoc, l’experiència dels jocs sense fronteres

La multiculturalitat té molt sentit dins d’aquesta societat cada vegada més plural i amb més diversitat. El projecte Rodajoc pretén la recuperació de diferents jocs com a font d’intercanvi cultural a l'Alt Empordà. Intenta que la pluralitat ens enriqueixi, que les diferències no ens separin sinó que ens apropin a través del coneixement dels altres. El joc és una eina que ens ajuda a aconseguir els nostre objectiu de comprendre i respectar les diferents cultures en les que es troba immersa la societat. Per ell sol és motivant i divertit, és un codi universal, és un punt en comú de tots els infants de qualsevol lloc o cultura de procedència, crea un espai privilegiat per compartir
Un treball basat en el coneixement de la cultura de joc dels pobles dels 5 continents amb la intenció de fer ciutadans més justos i respectuosos amb les cultures que formen la nostra societat
La filosofia del Rodajoc també es basa en utilitzar els espais públics de la ciutat com a lloc de trobada, de joc, d’esbarjo... dels nens i nenes. Aquests espais cada vegada són més prohibitius en el seu ús per part de la mainada. L’activitat vol fomentar la seva utilització però sempre des d’una actitud de respecte. Per aquest motiu les jornades es realitzen en zones emblemàtiques de les ciutats de  la Jonquera, Castelló d’Empúries i l’Escala Vilafant i Llançà.

Aquesta activitat que gira al voltant de la temàtica dels jocs multiculturals està impulsada per la DIputació de Girona i gestionada pel Consell Esportiu de l'Alt Empordà, amb la col·laboració dels professors i mestres d’educació física de la zona i l’ajut incondicional dels ajuntaments de la Jonquera, Castelló d’Empúries, l’Escala, Vilafant i Llançà i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà i el Consell Esportiu de l’Alt Empordà.

La temàtica multicultural té molt sentit dins d’aquesta societat cada vegada més plural i amb més diversitat. Aquesta proposta pretén la recuperació de diferents jocs com a font d’intercanvi cultural. Intenta que la pluralitat ens enriqueixi, que les diferències no ens separin sinó que ens apropin a través del coneixement dels altres.

El joc és una eina que ens ajuda a aconseguir els nostre objectiu de comprendre i respectar les diferents cultures en les quals es troba immersa la societat. Per ell sol és motivador i divertit, és un codi universal, és un punt en comú de tots els infants de qualsevol lloc o cultura de procedència, crea un espai privilegiat per compartir.

La filosofia del Rodajoc també es basa en utilitzar espais públics de les poblacions per part de la mainada. Espais que cada vegada són més prohibits com a lloc de trobada, de joc, d’esbarjo.... L’activitat vol fomentar la seva utilització però sempre des d’una actitud de respecte.

El Rodajoc és, doncs, la part visible d’aquesta proposta multicultural i un punt de trobada i d’unió del treball que fan els professors a les escoles de la comarca. Un treball basat en el coneixement de la cultura de joc dels pobles dels diferents continents amb la intenció de fer ciutadans més justos i respectuosos amb les cultures que formen la nostra societat.